Gradska knjižnica Biograd na moru

 

         

"Čovjek najviše nauči u druženju s mudrim ljudima i čitanjem..."

 

O NAMA USLUGE KNJIŽNICA FOTOGALERIJE ZAKONSKI PROPISI ONLINE KATALOG
DOGAĐANJA

03. kolovoza,

GRADSKA KNJIŽNICA BIOGRAD NA MORU VAS POZIVA NA MULTIMEDIJALNO PREDAVANJE DAVORA ROSTUHARA

USUDI SE SANJATI

Poznati putopisac Davor Rostuhar priprema novi projekt Polarni san – Prvu hrvatsku ekspediciju na Južni pol. Na ekspediciji će Davor hodati dva mjeseca (sam, pješice, bez dostave hrane) od ruba Antartike do Južnog pola (1200 km). Sama ekspedicija počinje u prosincu 2017. godine i završava u siječnju 2018.

U multimedijalnom predavanju Rostuhar će predstaviti dvije godine arktičkih priprema (Sibir, Grenland, Svalbard, Norveška...) za najveći putnički, ekspedicijski poduhvat u svom životu. Jedan od ciljeva je također prezentirati i njegovo istraživanje (koje je u tijeku kroz isti projekt) o tome što čovjek sve treba napraviti da ostvari svoj san.

ČETVRTAK 3. KOLOVOZA 2017. U 20.30 SATI

OBAVIJESTI

05. kolovoza,

Gradska knjižnica Biograd na Moru neće raditi u subotu 5. kolovoza i utorak 15. kolovoza 2017.

Korisni linkovi
- Biogradski portal eBiograd
- eZadar portal
- Grad Biograd
- Grad Zadar
- Gradska knjižnica Zadar
- Hrvatsko knjižničarsko društvo
- Portal narodnih knjižnica Hrvatske
- Radio BnM
- Zavičajni muzej Biograd
- Znanstvena knjižnica Zadar
Šetalište kneza Branimira 52
23210 Biograd na Moru
tel: 023 386 487
fax: 023 386 487
e-mail: gkbnm@zd.t-com.hr

PREPORUČUJEMO

Knjiga Buđenje tigra je priručnik koji nas uči kako iscijeliti traumu. Trauma je životna činjenica, ali ona ne mora biti i doživotna kazna. Levine kazuje da ne samo da se trauma može iscijeliti nego, uz odgovarajuće vodstvo i podršku, može imati preobražavajuću moć. Trauma ima potencijal da preraste u najznačajniju silu koja vodi prema psihološkom, sociološkom i duhovnom buđenju i evoluciji. Način na koji pristupamo traumi (kao pojedinci, zajednice i društva) uvelike utječe na kvalitetu našeg življenja. U konačnici, to određuje kako ćemo, pa čak i hoćemo li uopće preživjeti kao vrsta. Većina terapija usmjerenih na traume bavi se umom koristeći razgovor, a molekule uma tretira pomoću lijekova. Oba pristupa mogu biti korisna. No traume se ne može i nikad se neće posve iscijeliti sve dok svoju pozornost ne usmjerimo i na presudnu ulogu tijela u cijelome procesu. Moramo shvatiti kakve je posljedice trauma ostavila na tijelo jer je to polazišna točka za njezino iscjeljenje. Bez tih temelja, naša nastojanja da razriješimo traumu bit će ograničena i jednostrana. Svoje učenje doktor Levine temelji na promatranju divljih životinja. Proučavajući životinje, Levine postavlja intrigantno pitanje: zašto divlje životinje, iako često u životnoj opasnosti, rijetko pate od traume? Upravo je razumijevanje dinamike koja divlje životinje čini praktični imunima na simptome traume, ključ iscjeljenja traume kod ljudi.
Buđenje tigra vodi nas kroz svijet suptilnih, ali vrlo moćnih poriva koji upravljaju našim reakcijama na životne događaje koje doživljavamo prijetećima. Levine nudi novo i optimistično viđenje traume i čitatelju nudi niz dragocjenih uvida, ali i vježba kojima je traumu moguće izliječiti.

© 2010.-2014. GRADSKA KNJIŽNICA BIOGRAD NA MORU / dizajn i razvoj: KALELARGA.NET