Gradska knjižnica Biograd na moru

 

         

"Čovjek najviše nauči u druženju s mudrim ljudima i čitanjem..."

 

O NAMA USLUGE KNJIŽNICA FOTOGALERIJE ZAKONSKI PROPISI ONLINE KATALOG
DOGAĐANJA

25. travnja,

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje Gradska knjižnica i Park prirode Vransko jezero pozivaju vas na multimedijalna predavanja:

Utjecaj suše i zaslanjenja na Vransko jezero - Maja Ćuže Denona

Staništa kao dom, zakon, odmorište... - Maja Bjelić

Riba ribi grize rep u Parku prirode Vransko jezero - Norma Fressel

Vransko jezero: voda koja znači život za ptice - Ivana Ribić

ČETVRTAK 25. TRAVNJA 2019. U 18 SATI

OBAVIJESTI

20. travnja,

OBAVIJEST O RADNOM VREMENU

Obavještavamo korisnike da će Knjižnica u subotu 20. ožujka 2019. raditi od 8 do 11 sati.

U ponedjeljak 22. travnja 2019. Knjižnica neće raditi.

Ugodne blagdane žele Vam djelatnici Gradske knjižnice!

 

Korisni linkovi
- Biogradski portal eBiograd
- eZadar portal
- Grad Biograd
- Grad Zadar
- Gradska knjižnica Zadar
- Hrvatsko knjižničarsko društvo
- Portal narodnih knjižnica Hrvatske
- Radio BnM
- Zavičajni muzej Biograd
- Znanstvena knjižnica Zadar
Šetalište kneza Branimira 52
23210 Biograd na Moru
tel: 023 386 487
fax: 023 386 487
e-mail: gkbnm@zd.t-com.hr

PREPORUČUJEMO

Glavna junakinja ovog romana je književnica Deplhine koja uživa u plodovima uspjeha svog posljednjeg romana. Kreće se po sajmovima knjiga, knjižnicama, promocijama neprekidno govoreći o svome djelu i odgovarajući na brojna pitanja čitatelja. U jeku toga uspjeha, na jednom tulumu, na kojem je završila potpuno slučajno, upoznaje tajanstvenu L., i od tada joj se život mijenja. L. utjelovljuje sve ono čemu se Delphine oduvijek divila – elegantna je, ženstvena i sofisticirana te ima nevjerojatnu sposobnost pronalaženja pravih riječi u pravom trenutku. „Veoma ću brzo shvatiti da L. ima nečuven osjećaj za Drugoga, dar da nađe prave riječi, da svakomu kaže što ima potrebu čuti. L. bi uvijek smjesta postavila najumjesnije pitanje ili primjedbom sugovorniku pokazala da ga je samo ona u stanju razumjeti i utješiti. Ne samo da je L. na prvi pogled znala prepoznati izvor pomutnje, nego bi, štoviše, uočila onu pukotinu koju svatko od nas ima, ma kako je duboko skrio.“ Delphine je u tome trenutku posve iscrpljena od pisanja, čitatelja i ogromna zanimanja medija, te je zbog svega u kreativnoj blokadi, više jednostavno ne može napisati ni riječi. L. intuitivno osjeća njezinu ranjivost i bez žurbe, ali posve sigurno, zauzima povlašteno mjesto u njezinu privatnu životu. Kako im se životi sve više prepliću, ova priča o prijateljstvu ubrzano se uozbiljuje i pokazuje zloslutne znakove toksičnosti.
Iako je ovo u, prvome redu, napeti psihološki triler, također je ovo i roman o pisanju i stvaranju književnog djela. Mnogo se propitkuje stvaralački proces književnika, fikcija i istinitost kod pisanja i očekivanja publike. Napeti psihološki dio romana najbolje možemo opisati kao kombinaciju Kingovog romana Misery i filma Oglas donosi smrti, stoga smatramo da Vam ne treba bolja pozivnica da pročitate ovaj francuski roman.

© 2010.-2014. GRADSKA KNJIŽNICA BIOGRAD NA MORU / dizajn i razvoj: KALELARGA.NET