Gradska knjižnica Biograd na moru

 

         

"Čovjek najviše nauči u druženju s mudrim ljudima i čitanjem..."

 

O NAMA USLUGE KNJIŽNICA FOTOGALERIJE ZAKONSKI PROPISI ONLINE KATALOG
DOGAĐANJA

09. svibnja,

GRADSKA KNJIŽNICA BIOGRAD NA MORU VAS POZIVA NA PREDAVANJE
 

IFA – mudrost i znanje o životu predavačice Mateje Akengen Tomšić

IFA  je drevna afrička filozofija o životu, ljudskom karakteru, predodređenosti i prirodi. Filozofija se koristi velikom riznicom znanja i mudrosti koju možemo iskoristiti da nam život bude bolji i sadržajniji.

SRIJEDA 9. 5. 2018. u 18.30 SATI

OBAVIJESTI

02. travnja,

OBAVIJEST O RADNOM VREMENU

U subotu 31. ožujka 2018. Gradska knjižnica će raditi od 8 do 11 sati.

Gradska knjižnica neće raditi u utorak 2. travnja 2018. godine.

Sretan Uskrs žele Vam djelatnici Gradske knjižnice!

 

Korisni linkovi
- Biogradski portal eBiograd
- eZadar portal
- Grad Biograd
- Grad Zadar
- Gradska knjižnica Zadar
- Hrvatsko knjižničarsko društvo
- Portal narodnih knjižnica Hrvatske
- Radio BnM
- Zavičajni muzej Biograd
- Znanstvena knjižnica Zadar
Šetalište kneza Branimira 52
23210 Biograd na Moru
tel: 023 386 487
fax: 023 386 487
e-mail: gkbnm@zd.t-com.hr

PREPORUČUJEMO

Odelle je djevojka koja iz Trinidada dolazi živjeti u London misleći kako će je tu čekati blagostanje i dobrodošlica, slava i uspjeh. Iako vrlo dobro piše radi kao prodavačica cipela u jednom dućanu i bezuspješno se prijavljuje na brojne natječaje na posao koje ne dobiva zbog svoje boje kože. Međutim, sreća joj je osmjehne kada se prijavi za posao u umjetničkoj galeriji Skelton gdje upoznaje svoju šeficu Marjorie Quick. Quick uzima Odelle pod svoju zaštitu i u njoj otkriva mogućnosti kojih ni sama nije bila svjesna. Sama Quick ostaje enigma koja se još više produbljuje kada se u galeriji pojavi izgubljeno remek – djelo puno tajni.
U drugoj radnji pratimo život tek punoljetne Olive koja se s roditeljima iz Londona doseli na imanje u blizini Malage. Olive, je iznimno talentirana za slikanje, no njezin otac Harold, trgovac umjetninama, uvijek je govorio da žene mogu uzeti kist u ruke i slikati, ali da od njih nikada neće biti dobrih umjetnika. Olive nije shvaćala zašto je umjetnost rezervirana isključivo za muškarce, te uvjerena da nije tako ona slika u tajnosti. „Želim da moje slike postanu toliko vrijedne i značajne da ih nitko ne može povući s tržišta i sakriti ih zato što ih je – Bože sačuvaj – naslikala žena.“ Istovremeno se zaljubljuje u tajanstvenog Isaaca Roblesa koji izgleda kao neki toskanski plemić, a kojeg ni depresivna Oliveina majka Sarah ne prestaje pogledavati. Žive izolirano iako oko njih svijet kipti – Španjolski građanski  rat sve je izvjesniji.
Životi ovih triju žena isprepliću se u prošlosti i sadašnjosti stvarajući mozaik koji nam se tek na kraju knjige otkriva u svojoj potpunosti. Iako toga niti jedna od njih nije svjesna, na kraju se ispostavi da je imati sreće možda ključna stvar u životu: „Mnogi trenutci koji mijenjaju život – na primjer, razgovor s neznancem na brodu – ovise o čistoj sreći. Pa ipak, nitko vam neće napisati pismo ili se baš vama povjeriti bez dobrog razloga. Ona me tome naučila: ako želiš sreću, na nju moraš biti spreman. Moraš odigrati svoju ulogu.“

© 2010.-2014. GRADSKA KNJIŽNICA BIOGRAD NA MORU / dizajn i razvoj: KALELARGA.NET