Gradska knjižnica Biograd na moru

 

         

"Čovjek najviše nauči u druženju s mudrim ljudima i čitanjem..."

 

O NAMA USLUGE KNJIŽNICA FOTOGALERIJE ZAKONSKI PROPISI ONLINE KATALOG
DOGAĐANJA

19. siječnja,

MULTIMEDIJALNO PUTOPISNO PREDAVANJE

Pozivamo Vas na gostovanje Nikole Horvata uz promociju knjige Barinški epitaf i nagrađivanog dokumentarnog filma.

Nikola Horvat prošao je 4300 km dugu stazu Pacific Crest Trail.

ČETVRTAK 18. SIJEČNJA 2018. U 18 SATI

OBAVIJESTI

06. siječnja,

Gradska knjižnica Biograd na Moru neće raditi u subotu 6. siječnja 2018.

Korisni linkovi
- Biogradski portal eBiograd
- eZadar portal
- Grad Biograd
- Grad Zadar
- Gradska knjižnica Zadar
- Hrvatsko knjižničarsko društvo
- Portal narodnih knjižnica Hrvatske
- Radio BnM
- Zavičajni muzej Biograd
- Znanstvena knjižnica Zadar
Šetalište kneza Branimira 52
23210 Biograd na Moru
tel: 023 386 487
fax: 023 386 487
e-mail: gkbnm@zd.t-com.hr

PREPORUČUJEMO

Roman prati živote triju protagonistica koje se nađu u ljubavnom trokutu. Psihologinja Tihana pedesetogodišnja je samohrana majka koja je imala ljubavnu aferu iz koje se rodila njezina kći. Kod nje na terapiju dolaze fotografkinja Lena, mlada žena koja pokušava preboljeti ljubav prema oženjenom muškarcu zbog kojeg je ostavila dugogodišnjeg dečka. Na vrata iste ordinacije dolazi i dermatologinja Andrea, prevarena supruga koja u četrdesetima mora skupljati krhotine razorenog braka. Svaka od njih krije svoje tajne i probleme s kojima se moraju suočiti. Osim ljubavnih odnosa, pratimo i obiteljske situacije naših junakinja, od bolesne majke, oca koji je vodio dvostruki život, polubraće itd. Tihanu, Ledu i Andreu upoznajemo u trenutku kada se njihovi životi nalaze na prekretnici, kada se postavlja pitanje u kojem smjeru dalje krenuti: potonuti do dna ili se izdići iznad svega. Trenutak je to, kada se famozna rečenica iz naslova „Ako ikad“ pretvara u rečenicu „Kad ću ako ne sad?!“. „Dok mi taj nepoznati muškarac govori mjesto gdje me čeka, ja prvi put pomislim: Zašto ne? Možda je krajnje vrijeme da se konačno opustim i da Ako ikad pretvorim u Kad ću ako ne sad!“ 
Ulogu dodatnog, neživog lika u romanu ima umjetnost i njezine reference, posebno slika francuskog umjetnika Podrijetlo svijeta koja kao da je iz pariškog Muzeja d'Orsay u svojoj suvremenoj, digitalnoj verziji ušla u život protagonistica kako bi razornom snagom poharala dvije ljubavi, ili ono što je od njih ostalo.
Ako ikad je roman u kojem naše junakinje poniru u svoje ljubavne priče, pričajući o njima bez cenzure i opisujući sve ono što uz nesretnu ljubav često ide: razočaranje, gubitak, prevara, samoća. Autorica preispituje preljub iz različitih perspektiva, progovara o seksualnosti, opasnostima i hodanju po rubovima ljudskog ludila.

© 2010.-2014. GRADSKA KNJIŽNICA BIOGRAD NA MORU / dizajn i razvoj: KALELARGA.NET