Gradska knjižnica Biograd na moru

 

         

"Čovjek najviše nauči u druženju s mudrim ljudima i čitanjem..."

 

O NAMA USLUGE KNJIŽNICA FOTOGALERIJE ZAKONSKI PROPISI ONLINE KATALOG
DOGAĐANJA

13. prosinca,

RADIONICE NJEMAČKOG JEZIKA ZA DJECU VRTIĆKE DOBI

Dragi roditelji, prijavite svoje dijete na besplatne radionice njemačkog jezika koje će voditi volonterka Bojana sa završenim C1 stupnjem njemačkoga jezika.
Svoje dijete možete prijaviti osobnim dolaskom u Knjižnicu ili telefonskim pozivom.

OBAVIJESTI

20. siječnja,

POZIVAMO UMIROVLJENIKE DA SE PRIJAVE NA BESPLATAN TEČAJ OSNOVA RADA NA RAČUNALU!

Prijavu možete izvršiti dolaskom u Knjižnicu ili telefonskim pozivom na broj 386 487, najkasnije do 15. veljače 2020.

Korisni linkovi
- Biogradski portal eBiograd
- eZadar portal
- Grad Biograd
- Grad Zadar
- Gradska knjižnica Zadar
- Hrvatsko knjižničarsko društvo
- Portal narodnih knjižnica Hrvatske
- Radio BnM
- Zavičajni muzej Biograd
- Znanstvena knjižnica Zadar
Šetalište kneza Branimira 52
23210 Biograd na Moru
tel: 023 386 487
fax: 023 386 487
e-mail: gkbnm@zd.t-com.hr

PREPORUČUJEMO

Ljudi koji Zorana Žmirića vide kroz svoju književnu književnu kaleidoskopu žive svoje isječke stvarnosti, zaustavljaju se u trenutku kada je svijest načinila odustajanje od rutine, podigla pogled i uhvatila se za naizgled malu i naizgled nevažnu stvar, prizor, misao, pokret zbog koga je dan ispao iz uobičajeno toka i donio razliku. U tom jednom trenutku koji ima temu priče događa se emocija koje i junak i čitač mogu proživjeti na način koji u životu nosi neki novi pogled, stav, promjenu ili misao nakon što puno toga više neće, ili će možda ne morati, biti istina - sve to bez pretenzije da se nude odgovori ili donose rješenja. Svaka je slika, svaki prizor iz kojeg nastaje priča, tek buba u uhu naše savjesti.

U tom slučaju je možda i najveća snaga prezauzeta - da iz ogledala prikupljenih zaustavljenih trenutaka naizgled slučajnih odabranika svatko iz nas stvori svoje mozaik kolektivne slike, intonaciju zajedničke stvarnosti, kolorit u kojem će se izboriti izbor ovisiti o većini našeg kapaciteta za izricanje i ljude treba da promišljamo svijet oko sebe, kao što i naše sposobnosti shvaćaju da i naše stakalce u tom mozaiku pridonose cjelovite slici.

Kaleidoskop Zorana Žmirića nije knjiga koja se samo čita. Ona se promatra, istražuje, osluškuje, te svakim našim čitanjem nanovo ispisuje između redaka - tamo gdje smo se prepoznali, zamislili i osjetili da je prozni kaleidoskop namješten na našoj republici frekvenciju, bez obzira na to je li čuo glas emocije ili samo zdravog razuma.

© 2010.-2014. GRADSKA KNJIŽNICA BIOGRAD NA MORU / dizajn i razvoj: KALELARGA.NET