Gradska knjižnica Biograd na moru

 

         

"Čovjek najviše nauči u druženju s mudrim ljudima i čitanjem..."

 

O NAMA USLUGE KNJIŽNICA FOTOGALERIJE ZAKONSKI PROPISI ONLINE KATALOG
DOGAĐANJA

03. kolovoza,

GRADSKA KNJIŽNICA BIOGRAD NA MORU VAS POZIVA NA MULTIMEDIJALNO PREDAVANJE DAVORA ROSTUHARA

USUDI SE SANJATI

Poznati putopisac Davor Rostuhar priprema novi projekt Polarni san – Prvu hrvatsku ekspediciju na Južni pol. Na ekspediciji će Davor hodati dva mjeseca (sam, pješice, bez dostave hrane) od ruba Antartike do Južnog pola (1200 km). Sama ekspedicija počinje u prosincu 2017. godine i završava u siječnju 2018.

U multimedijalnom predavanju Rostuhar će predstaviti dvije godine arktičkih priprema (Sibir, Grenland, Svalbard, Norveška...) za najveći putnički, ekspedicijski poduhvat u svom životu. Jedan od ciljeva je također prezentirati i njegovo istraživanje (koje je u tijeku kroz isti projekt) o tome što čovjek sve treba napraviti da ostvari svoj san.

ČETVRTAK 3. KOLOVOZA 2017. U 20.30 SATI

OBAVIJESTI

05. kolovoza,

Gradska knjižnica Biograd na Moru neće raditi u subotu 5. kolovoza i utorak 15. kolovoza 2017.

Korisni linkovi
- Biogradski portal eBiograd
- eZadar portal
- Grad Biograd
- Grad Zadar
- Gradska knjižnica Zadar
- Hrvatsko knjižničarsko društvo
- Portal narodnih knjižnica Hrvatske
- Radio BnM
- Zavičajni muzej Biograd
- Znanstvena knjižnica Zadar
Šetalište kneza Branimira 52
23210 Biograd na Moru
tel: 023 386 487
fax: 023 386 487
e-mail: gkbnm@zd.t-com.hr

PREPORUČUJEMO

Već dugo niti jedan hrvatski pisac sa svojim djelom nije izazvao toliko pažnje i osvojio toliko nagrada, kao što je to uspjelo Kristianu Novaku s najnovijim romanom. Ispričan na nekoliko razina i iz različitih perspektiva, roman progovara o aktualnim temama: pitanje manjina, izbjeglica, malograđanstvo, mržnja, licemjerje, predrasude i osuđivanje. Četvero pripovjedača priča priču: Milena - sredovječna rastavljena žena koja se vraća u svoje rodno selo Sabolščak; Sandi – Rom koji živi u Bukovom Dolu, selu koje graniči sa Sabolščakom; Nazut – Kurd iz Mosula koji pokušava stići do Francuske i Plančić – policajac, koji u Sabolščak dolazi riješiti slučaj ubojstva. Upravo zbog tog ubojstva, cjelokupni roman žanrovski možemo odrediti kao krimić, ali je to ipak sporedna tema, jer je ovaj roman mnogo više od krimića. Opisivanjem života junaka, njihovih sudbina i teških života, Novak se dotakao margi-naliziranih pojedinaca u našem društvu, a istovremeno je suptilno uspio dotaknuti i mnoge aktualne teme. Ciganin, ali najljepši je svakako roman koji će se čitatelju urezati u pamćenje.

© 2010.-2014. GRADSKA KNJIŽNICA BIOGRAD NA MORU / dizajn i razvoj: KALELARGA.NET