Gradska knjižnica Biograd na moru

 

         

"Čovjek najviše nauči u druženju s mudrim ljudima i čitanjem..."

 

O NAMA USLUGE KNJIŽNICA FOTOGALERIJE ZAKONSKI PROPISI ONLINE KATALOG
DOGAĐANJA

07. veljače,

TJEDAN BRAKA (7. - 14. VELJAČE 2019.)

-12. veljače u 18 sati predavanje doc. dr. sc. Ivane Macuka O privlačnosti i ljubavi: odabir partnera i razumijevanje ljubavi

- 11. & 13. veljače u 17.30 sati tematske radionica & pričaonica za djecu

- 7. - 14. veljače tematska izložba naslova & besplatan upis bračnih parova u knjižnicu

OBAVIJESTI

01. veljače,

Gradska knjižnica Biograd na Moru poziva umirovljenike na BESPLATAN TEČAJ OSNOVA RADA NA RAČUNALU

Prijaviti se možete dolaskom u Knjižnicu ili pozivom na broj 386 487, najkasnije do 15. veljače 2019.

Korisni linkovi
- Biogradski portal eBiograd
- eZadar portal
- Grad Biograd
- Grad Zadar
- Gradska knjižnica Zadar
- Hrvatsko knjižničarsko društvo
- Portal narodnih knjižnica Hrvatske
- Radio BnM
- Zavičajni muzej Biograd
- Znanstvena knjižnica Zadar
Šetalište kneza Branimira 52
23210 Biograd na Moru
tel: 023 386 487
fax: 023 386 487
e-mail: gkbnm@zd.t-com.hr

PREPORUČUJEMO

U romanu pratimo dvije radnje. Prva se odvija u Engleskoj u sadašnje doba kada mlada studentica povijesti Kendra dolazi u pitoresknu ladanjsku kuću kako bi intervjuirala devedesetdvogodišnju Isabel kao jednu od rijetkih živućih svjedoka londonskog Blitza. Ono što Kendra doznaje od Isabel istodobno je dar i teret koji će na kušnju staviti sva njezina uvjerenja. Druga radnja odvija se u Engleskoj 1940-ih, u vrijeme Drugog svjetskog rata. U toj radnji pratimo priču o dvije sestre, Emmy i Julia. U strahu od njemačkih zračnih napada na London nakon pada Francuske, započinje velika evakuacija oko milijun gradske djece na selo. Među evakuiranom djecom su i petnaestogodišnja Emmy i njezina osam godina mlađa sestra Julia. Emmy sanja o karijeri dizajnerice vjenčanja i nekoliko tjedana prije evakuacije počela je raditi u jednom salonu vjenčanica. Rat i strah od zračnih napada prekinuli su njezine snove, te je Emmy sa sestrom smještena u prekrasnu ladanjsku kuću na selo. Međutim, Emmy se nikako ne može pomiriti s činjenicom da mora biti na selu i svoju moguću karijeru u potpunosti zapostaviti, te odluči pobjeći sa seoskog imanja. Nažalost, sa sobom je povela i Juliju i u London stižu taman kada započinje stravično bombardiranje, poznati Blitz, u kojem je živote izgubilo preko 43 000 ljudi. U tom kaosu bombardiranja sestre su naprasno razdvojene, a tijek njihova života nepovratno je promijenjen. Emmy cijeloga života nosi breme odluke koju je donijela kao djevojčica.
Tajne sretnoga života je roman pun tajni, obiteljskih zavada kao i borbe za opstanak u ratnom vihoru. Radnja je sama po sebi jako emotivna, a poseban pečat joj daje što se događa u vrijeme II. svjetskog rata. Najzad ova knjiga se svodi na borbu za opstanak. Mučnu borbu koja ponekad pretvori ljude u nešto što nisu željeli.

© 2010.-2014. GRADSKA KNJIŽNICA BIOGRAD NA MORU / dizajn i razvoj: KALELARGA.NET