Gradska knjižnica Biograd na moru

 

         

"Čovjek najviše nauči u druženju s mudrim ljudima i čitanjem..."

 

O NAMA USLUGE KNJIŽNICA FOTOGALERIJE ZAKONSKI PROPISI ONLINE KATALOG
DOGAĐANJA

03. kolovoza,

GRADSKA KNJIŽNICA BIOGRAD NA MORU VAS POZIVA NA MULTIMEDIJALNO PREDAVANJE DAVORA ROSTUHARA

USUDI SE SANJATI

Poznati putopisac Davor Rostuhar priprema novi projekt Polarni san – Prvu hrvatsku ekspediciju na Južni pol. Na ekspediciji će Davor hodati dva mjeseca (sam, pješice, bez dostave hrane) od ruba Antartike do Južnog pola (1200 km). Sama ekspedicija počinje u prosincu 2017. godine i završava u siječnju 2018.

U multimedijalnom predavanju Rostuhar će predstaviti dvije godine arktičkih priprema (Sibir, Grenland, Svalbard, Norveška...) za najveći putnički, ekspedicijski poduhvat u svom životu. Jedan od ciljeva je također prezentirati i njegovo istraživanje (koje je u tijeku kroz isti projekt) o tome što čovjek sve treba napraviti da ostvari svoj san.

ČETVRTAK 3. KOLOVOZA 2017. U 20.30 SATI

OBAVIJESTI

05. kolovoza,

Gradska knjižnica Biograd na Moru neće raditi u subotu 5. kolovoza i utorak 15. kolovoza 2017.

Korisni linkovi
- Biogradski portal eBiograd
- eZadar portal
- Grad Biograd
- Grad Zadar
- Gradska knjižnica Zadar
- Hrvatsko knjižničarsko društvo
- Portal narodnih knjižnica Hrvatske
- Radio BnM
- Zavičajni muzej Biograd
- Znanstvena knjižnica Zadar
Šetalište kneza Branimira 52
23210 Biograd na Moru
tel: 023 386 487
fax: 023 386 487
e-mail: gkbnm@zd.t-com.hr

PREPORUČUJEMO

Jenna je djevojčica od trinaest godina i živi s bakom. Njezina majka, Alice, bila je uspješna znanstvenica koja se bavila proučavanjem slonova. Prije deset godina iznenada je nestala iz utočišta za slonove u kojem je radila. Tada je jedna zaposlenica poginula, a Alice je s ozljedama odvedena u bolnici gdje joj se gubi svaki trag. Nitko ne zna što se te noći točno dogodilo niti kamo je Alice nestala. Alicein suprug, također znanstvenik, nakon tog događaja završio je na psihijatrijskom liječenju. Njihova kći, Jenna, sada je dovoljno stara i sama se odlučuje pokrenuti potragu za majkom. Jenna raspolaže s nešto novca, te se za pomoć odluči obratiti privatnom detektivu, koji je radio u policiji kada je Alice nestala, i neobičnoj vidovnjakinji koja navodno komunicira s mrtvima. I detektiv i vidovnjakinja puni su vlastitih tajni, pa između njih troje često dolazi do svađa i nesuglasica. Jenna zna da ju je majka voljela i da je nikada ne bi napustila, te se svim silama trudi doznati istinu. Skoro svakodnevno djevojčica čita majčine dnevnike u nadi da će u tim nježnim zapisima majčina znanstvenog istraživanja o slonovima pronaći neki skriveni trag. Jenna je spremna riskirati sve kako bi saznala što se zapravo dogodilo te kobne noći kada je njezina majka nestala. Prava istina otkriva se na koncu romana i, ne samo da iznenadi junake romana, nego i čitatelje. Svakako nitko ne može pretpostaviti u kojem će smjeru autoričina mašta ovoga puta krenuti.
Osim po svojoj glavnoj radnji, roman je izniman i po dijelovima koji su posvećeni slonovima, njihovom životu, istraživanju i proučavanju. Nevjerojanto je koliko činjenica možete naučiti iz ovog romana, posebno kada je riječ o emocionalnoj strani ovih gorostasa. Opisi života slonova, koje je autorica pretočila u Aliceine dnevničke zapise, poetski govore o načinu ponašanja slonova, životu u krdu, radovanju, tuzi, žalovanju, prihvaćanju. Predivni opisi ponašanja slona svakako će dirnuti čitatelja, a zanimljiva radnja navoditi ga da roman ne ispušta iz ruku.

© 2010.-2014. GRADSKA KNJIŽNICA BIOGRAD NA MORU / dizajn i razvoj: KALELARGA.NET