Gradska knjižnica Biograd na moru

 

         

"Čovjek najviše nauči u druženju s mudrim ljudima i čitanjem..."

 

O NAMA USLUGE KNJIŽNICA FOTOGALERIJE ZAKONSKI PROPISI ONLINE KATALOG
DOGAĐANJA

18. listopada,

JASEN BOKO - LATINSKOM AMERIKOM UZVODNO

Nagrađivani dramaturg, putopisac i biograf Jasen Boko u svojoj novoj knjizi "Latinskom Amerikom uzvodno : Za Che Guevarom od Patagonije do Kube" bavi se ikonom lijevih pokreta, gerilcem i revolucionarom – Che Guevarom. U četiri je mjeseca autor proputovao 50.000 kilometara i promijenio više od 200 prijevoznih sredstava kako bi posjetio sva ključna mjesta života legendarnog ali i kontroverznog Chea.

PETAK 18. LISTOPADA 2019.

U 18 SATI

OBAVIJESTI

03. rujna,

Novost u našoj knjižnici!

Povećali smo broj knjiga koji možete posuditi odjednom. Od sada Vam nudimo mogućnost čitanja 5 knjiga umjesto dosadašnjih 4! I dalje možete nadoplatiti za dodatne dvije knjige.

Uživajte u još više dobrih knjiga!

Korisni linkovi
- Biogradski portal eBiograd
- eZadar portal
- Grad Biograd
- Grad Zadar
- Gradska knjižnica Zadar
- Hrvatsko knjižničarsko društvo
- Portal narodnih knjižnica Hrvatske
- Radio BnM
- Zavičajni muzej Biograd
- Znanstvena knjižnica Zadar
Šetalište kneza Branimira 52
23210 Biograd na Moru
tel: 023 386 487
fax: 023 386 487
e-mail: gkbnm@zd.t-com.hr

PREPORUČUJEMO

Glavni junaci ovog romana su Alice i Jake, savršen par koji se taman vjenčao. Alice je odvjetnica u usponu, radi u odvjetničkom uredu i počinje dobivati sve više samostalnih slučajeva, a Jake je psiholog koji se bavi bračnim parovima i savjetovanjima. Imaju lijepu kuću, krasan odnos i trude se oko svoga novopečenog statusa „muža i žene.“ Između ostalih gostiju na njihovom vjenčanju našao se i jedan Alicein klijent s posla, kojega je ona pozvala iz kulture, ne očekujući da bi se on zaista pojavio na vjenčanju. Međutim, on je došao i poklonio im intrigantan vjenčani dar – članstvo u ekskluzivnoj i zagonetnoj skupini pod nazivom Pakt. Ciljevi Pakta su zadržati sreću i nepovredivost braka, a pravila logična. Uvijek se treba javiti na poziv bračnog partnera, jednom mjesečno moraju izmijeniti darove i jednom u tri mjeseca otići na zajednički izlet. Bračni partneri ne smiju imati tajne, ali ne smiju nikome nikada spominjati Pakt. Svi ti uvjeti nisu im bili nimalo čudni ili nerazumni, te su potpisali ugovor kojim pristupaju Paktu. „Pakt nas je zagonetno privlačio, onako kako vas privlače stvari koje su vam istodobno i odbojne i primamljive. Poput kakvog zvuka u garaži usred noći, ili romantičnih poteza osobe za koju znate da biste je se trebali kloniti, ili nekakvog neobičnog, jakog svjetla koje slijedite duboko u šumu i ne znajući kamo će vas odvesti ni kakva vas opasnost ondje očekuje. Pakt nas je oboje privlačio iako je to bilo posve nerazumno. Privlačio nas je snažno i neobjašnjivo, poput magneta, a mi se tome nismo mogli, ili nismo željeli, oduprijeti.“ Nakon prvotne idile, stvari se naglo počinju mijenjati kada Alice prekrši neka pravila Pakta. Ni slutili nisu da je članstvo u Paktu doživotno, baš kao i brak, jer članovi Pakta nikad se ne razvode. Ali postavlja se pitanje zašto je među članovima toliko udovica i udovaca.
Bračni pakt je dojmljiv triler, pun akcije, intrigantna priča koja vas zarobi već na samom početku. Napeti psihološki triler, inteligentno i originalno napisan.

© 2010.-2014. GRADSKA KNJIŽNICA BIOGRAD NA MORU / dizajn i razvoj: KALELARGA.NET