Gradska knjižnica Biograd na moru

 

         

"Čovjek najviše nauči u druženju s mudrim ljudima i čitanjem..."

 

O NAMA USLUGE KNJIŽNICA FOTOGALERIJE ZAKONSKI PROPISI ONLINE KATALOG
DOGAĐANJA

25. travnja,

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje Gradska knjižnica i Park prirode Vransko jezero pozivaju vas na multimedijalna predavanja:

Utjecaj suše i zaslanjenja na Vransko jezero - Maja Ćuže Denona

Staništa kao dom, zakon, odmorište... - Maja Bjelić

Riba ribi grize rep u Parku prirode Vransko jezero - Norma Fressel

Vransko jezero: voda koja znači život za ptice - Ivana Ribić

ČETVRTAK 25. TRAVNJA 2019. U 18 SATI

OBAVIJESTI

20. travnja,

OBAVIJEST O RADNOM VREMENU

Obavještavamo korisnike da će Knjižnica u subotu 20. ožujka 2019. raditi od 8 do 11 sati.

U ponedjeljak 22. travnja 2019. Knjižnica neće raditi.

Ugodne blagdane žele Vam djelatnici Gradske knjižnice!

 

Korisni linkovi
- Biogradski portal eBiograd
- eZadar portal
- Grad Biograd
- Grad Zadar
- Gradska knjižnica Zadar
- Hrvatsko knjižničarsko društvo
- Portal narodnih knjižnica Hrvatske
- Radio BnM
- Zavičajni muzej Biograd
- Znanstvena knjižnica Zadar
Šetalište kneza Branimira 52
23210 Biograd na Moru
tel: 023 386 487
fax: 023 386 487
e-mail: gkbnm@zd.t-com.hr

PREPORUČUJEMO

Medvedgrad je mala sredina, gradić koji je izgubio na svim poljima. Nalazi se Bogu iza nogu, svake godine nestaje sve više radnih mjesta, s njima i ljudi, a šuma svakoga ljeta proguta još jednu ili dvije napuštene kuće. Jedino što ovaj gradić još ima je hokej i juniorsku ekipu koja ima priliku zaigrati u finalu nacionalne lige. Za igrače, upravu kluba i sve stanovnike Medvedraga to je ključni događaj godine, oko njega se vrte njihovi životi mjesecima prije i mjesecima kasnije, jer ako pobijede, ostatak zemlje sjetit će se toga gradića s ruba šume, doći će sponzori, novinari i veliki igrači. Neposredno prije samoga finala gradić potrese vijest da je jedan od igrača počinio strašan zločin. Cijela zajednica pronađe se na raskršću: kako postupiti, kome vjerovati i koga staviti na listu prioriteta. Autor kroz brojne likove, od kojega niti jednog ne možemo izdvojiti kao glavnoga, propitkuje najdublje i najiskrenije ljudske postupke i osjećaje: hrabrost, kukavičluk, nemoć suočavanja s istinom, zaštita vlastitog djeteta, nemogućnost djelovanja, licemjerstvo, mržnja, prijateljstvo… Cijenu zločina netko mora platiti, ali je pitanje je li grad u ime hokeja i višeg cilja u stanju okrenuti glavu od pravde? I mogu li oni društvu „važniji“ nekažnjeno raditi što ih je volja?
Ovo je mnogo više od romana o sportu ili hokeju, ali moramo izdvojiti jedan citat u kojemu će se prepoznati svaki ljubitelj bilo kojega sporta i shvatiti njegovu važnost u životu pojedinca: „Hokej je samo blesava igra. Posvećujemo joj godinu za godinom, ne nadajući se da ćemo nešto dobiti zauzvrat. Gorimo, krvarimo i plačemo, potpuno svjesni da je najviše što nam taj sport može pružiti, nepojmljivo šturo i bezvrijedno: samo nekoliko izoliranih trenutaka transcendencije. I ništa više. Ali dovraga, od čega se drugoga život sastoji?“

© 2010.-2014. GRADSKA KNJIŽNICA BIOGRAD NA MORU / dizajn i razvoj: KALELARGA.NET