Gradska knjižnica Biograd na moru

 

         

"Čovjek najviše nauči u druženju s mudrim ljudima i čitanjem..."

 

O NAMA USLUGE KNJIŽNICA FOTOGALERIJE ZAKONSKI PROPISI ONLINE KATALOG
DOGAĐANJA

05. ožujka,

MEĐUNARODNI DAN ŽENA

U suradnji s udrugom Nismo same i nakladničkom kućom Profil ovogodišnji Dan žena posvetit ćemo iznimno hrabrim, snažnim i pozitivnim ženama koje su svoje priče o borbi s rakom ispričale u zbirci "Nismo same" priređivačice Ivane Kalogjera. Zbirka sadrži 41 priču oboljelih žena, njihovih prijatelja, partnera i članova obitelji te pruža intiman pogled u svijet oboljelih, njihove emocije i borbu koju prolaze.
O knjizi će, uz Ivanu Kalogjera, govoriti autorice priča Goranka Perc i Irena Letica Ćurčić te urednica Adriana Piteša.

Na promociji će se moći i kupiti knjiga, a sav prihod od prodaje nakladnička kuća Profil donirat će za novu socijalnu uslugu besplatnog taksi prijevoza na kemoterapiju "Nisi sama - ideš s nama!" kojom udruga Nismo same pomaže ženama koje se liječe u zagrebačkim bolnicama.

ČETVRTAK 5. OŽUJKA 2020. U 18 SATI!

OBAVIJESTI

20. siječnja,

POZIVAMO UMIROVLJENIKE DA SE PRIJAVE NA BESPLATAN TEČAJ OSNOVA RADA NA RAČUNALU!

Prijavu možete izvršiti dolaskom u Knjižnicu ili telefonskim pozivom na broj 386 487, najkasnije do 15. veljače 2020.

Korisni linkovi
- Biogradski portal eBiograd
- eZadar portal
- Grad Biograd
- Grad Zadar
- Gradska knjižnica Zadar
- Hrvatsko knjižničarsko društvo
- Portal narodnih knjižnica Hrvatske
- Radio BnM
- Zavičajni muzej Biograd
- Znanstvena knjižnica Zadar
Šetalište kneza Branimira 52
23210 Biograd na Moru
tel: 023 386 487
fax: 023 386 487
e-mail: gkbnm@zd.t-com.hr

PREPORUČUJEMO

Alex Michaelides rođen je na Cipru, a englesku književnost studirao je na Sveučilištu Cambridge, dok j scenarij magistrirao na institutu u Los Angelesu. Karijeru je izgradio na filmovima u kojima su glumile poneke od najvećih zvijezda današnjice, poput Ume Thurman i Sofije Vergare. „Nijema pacijentica“ njegov je prvi roman. Znajući kako se filmski scenarij pišu, autor je zakonitosti filma uspješno primijenio na knjigu. Scene su efektne, atmosfera opipljiva, a likovi i njihova motivacija jasni. Vrlo je efektan i „hommage“ autorovu porijeklu, svako toliko će vas nešto naučiti o grčkoj mitologiji i referirati se na slavnu prošlost, ali i primamljivu današnjicu. Ujedno će ta poveznica prošlosti i sadašnjosti dobiti svoju jačinu u samom raspletu romana koji poručuje da iako smo svi jednako došli na ovaj svijet, životne okolnosti svakog od nas čine različitim i svatko od nas reagira na sebi svojstven način koji je teško predvidjeti koliko god mudri i pronicljivi bili.

© 2010.-2014. GRADSKA KNJIŽNICA BIOGRAD NA MORU / dizajn i razvoj: KALELARGA.NET