Gradska knjižnica Biograd na moru

 

         

"Čovjek najviše nauči u druženju s mudrim ljudima i čitanjem..."

 

O NAMA USLUGE KNJIŽNICA FOTOGALERIJE ZAKONSKI PROPISI ONLINE KATALOG
DOGAĐANJA

19. veljače,

KAKO ZAVOLJETI SEBE

Povodom Valentinova u goste nam dolazi najpoznatiji hrvatski sociolog Bruno Šimleša koji će nam predstaviti svoju najnoviju knjigu Kako zavoljeti sebe. Za razliku od tolikih knjiga samopomoći koje se usredotočuju na sve što morate promijeniti u sebi, sve što je pogrešno u vama ili s vama, ova knjiga slavi i ono izvrsno u vama. Jer upravo tako započinje proces razvijanja ljubavi prema sebi. 


SRIJEDA 19. VELJAČE 2020. U 18 SATI

OBAVIJESTI

20. siječnja,

POZIVAMO UMIROVLJENIKE DA SE PRIJAVE NA BESPLATAN TEČAJ OSNOVA RADA NA RAČUNALU!

Prijavu možete izvršiti dolaskom u Knjižnicu ili telefonskim pozivom na broj 386 487, najkasnije do 15. veljače 2020.

Korisni linkovi
- Biogradski portal eBiograd
- eZadar portal
- Grad Biograd
- Grad Zadar
- Gradska knjižnica Zadar
- Hrvatsko knjižničarsko društvo
- Portal narodnih knjižnica Hrvatske
- Radio BnM
- Zavičajni muzej Biograd
- Znanstvena knjižnica Zadar
Šetalište kneza Branimira 52
23210 Biograd na Moru
tel: 023 386 487
fax: 023 386 487
e-mail: gkbnm@zd.t-com.hr

NOVA IZDANJA
 
9 MJESECI S BOGOM

U blagoslovljenim mjesecima iščekivanja rođenja djeteta knjiga 9 mjeseci s Bogom bit će vaš pouzdan duhovni pratitelj.
Éline Landon za vas je napisala ova majčinska promišljanja, sabrala ove nježne odlomke iz Svetoga pisma i obogatila ih meditacijama kako bi vam pomogla duhovno proživjeti svaki mjesec trudnoće u skladu s Božjim planom ljubavi.
Nije zaboravljen ni otac; i njemu će ova knjiga pomoći pratiti svoje dijete sve do dana kada će ga primiti u svoje naručje.
Kako se rođenje vašega djeteta bude približavalo, tako se vraćajte na ove poticajne stranice kako biste osvježili dušu, ojačali svoju vjeru i kako bi vas nadahnuli primjeri mnogih parova iz Svetoga pisma koji su očekivali dijete. Ovdje ćete pronaći i meditacije pogodne za različite trenutke i osjećaje koji se pojavljuju – ponekad i vrlo burno – u danima trudnoće.
Ova će knjiga otvoriti vaše oči i vaše srce prema djetetovoj prisutnosti u sebi i prema Božjoj beskrajnoj ljubavi s kojom se On brine za one koji se u njega uzdaju.
„Donošenjem djeteta na svijet ulazimo u krvno srodstvo u kojem više nismo posljednje u nizu. Postavši majkama, upisujemo se u čitav niz žena s njihovim radostima i ranama. Naša osobna životna priča, naš odnos s našom majkom utječe na našu trudnoću, razdoblje kada nam je senzibilitet na vrhuncu. U tome periodu više primamo i otvorenije smo emocijama koje nas obuzimaju. Zauzmimo, dakle svoje mjesto u tomu novom krvnom srodstvu i dajmo si vremena da u njega uđemo.“

BEBE VOLE PAPATI

Bebe vole papati je knjiga s 627 recepata za svaki obrok i za svaki dan uvođenja čvrste dopunske hrane zdravim bebama prema smjernicama u pedijatriji. Jelovnici u knjizi predstavljaju pomoć u uvođenju namirnica koje beba polako upoznaje prilikom pijenja majčinog mlijeka ili mliječne formule, a recepti nisu pripremljeni samo za bebe, nego za cijelu obitelj.
Ova je knjiga napisana i izdana kako bi idejno potpomogla uvođenje dopunske prehrane u prvoj godini života zdrave bebe.
Svaka beba je pojedinac sa svojim potrebama, sposobnostima i željama, zbog čega su navedeni jelovnici samo pomoć u uvođenju namirnica koje beba polako upoznaje prilikom pijenja majčinog mlijeka ili mliječne formule.
Pritom su uvažene najnovije smjernice Europskog udruženja za dječju gastroenterologiju, hepatologiju i prehranu (ESPGHAN), Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), Međunarodnog dječjeg fonda Ujedinjenih naroda (UNICEF) i Europskog društva za socijalnu pedijatriju i zdravlje djece (ESSOP), kojima je zajedničko da zagovaraju isključivo dojenje 6 mjeseci, što je i željeni cilj.
Uvođenje čvrste hrane ovisi o bebi te, uz nastavak dojenja, po preporuci pedijatra i patronažne sestre, može započeti u dobi između 17. i 26. tjedna.

NAŠA KUĆA U PLAMENU

Naša kuća u plamenu knjiga je o jednoj obitelji koja se sa svojom osobnom krizom nosi tako što se počinje baviti jednom još većom krizom, krizom našeg planeta. Greti Thunberg je bilo tek osam godina kada je pogledala dokumentarac o klimatskoj krizi i upitala se kako to da o tome nitko ne govori. Kako političari i odrasli općenito mogu govoriti o bilo čemu drugome ako je to jedino važno? Greta ima fotografsko pamćenje i počinje proučavati klimatsku krizu i način kako se o njoj govori u medijima. Navela je roditelje da promijene način življenja i majku da napusti posao jer je zbog njega morala često putovati zrakoplovom. Bio je to prvi znak Gretine snažne volje i moći uvjeravanja. Zatim je odlučila pokušati uvjeriti i nas da se pokrenemo već danas, a ne sutra.
„Ovo je prvenstveno pripovijest o krizi koja nas okružuje i koja utječe na sve nas. O tome što smo mi kao ljudi svojim načinom življenja izazvali: s druge strane održivosti, odvojeni od prirode kojoj svi pripadamo. Neki to nazivaju prekomjernom potrošnjom, drugi klimatskom krizom. Čini se kako velika većina vjeruje da se ta kriza zbiva u nekim dalekim predjelima i da imamo još dosta vremena prije nego što i nas pogodi. Međutim, to nije istina. Jer ona je već pred vratima i čitavo se vrijeme i na mnogo različitih načina već događa svuda oko nas. Za kuhinjskim stolom, u školskim hodnicima, po ulicama, kućama i stanovima. U stablima ispod tvog prozora, u vjetru koji ti mrsi kosi.“

© 2010.-2014. GRADSKA KNJIŽNICA BIOGRAD NA MORU / dizajn i razvoj: KALELARGA.NET