Gradska knjižnica Biograd na moru

 

         

"Čovjek najviše nauči u druženju s mudrim ljudima i čitanjem..."

 

O NAMA USLUGE KNJIŽNICA FOTOGALERIJE ZAKONSKI PROPISI ONLINE KATALOG
DOGAĐANJA

15. rujna,

PREUZMITE NAŠU APLIKACIJU!

Android
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mknjiznica.biograd

Iphone ili Ipad
https://apps.apple.com/us/app/knji%C5%BEnica-biograd-na-moru/id1526648957

OBAVIJESTI

13. srpnja,

Poštovani korisnici,
molimo Vas da se prilikom dolaska u knjižnicu pridržavate sljedećih uputa:

1. NOSITE ZAŠTITNU MASKU NA LICU
2. PRIDRŽAVAJTE SE MJERA SOCIJALNE DISTANCE (JEDNI OD DRUGIH I KNJIŽNIČARA)
3. DEZINFICIRAJTE RUKE PRIJE ULASKA U
POSUDBENI DIO
4. VODITE RAČUNA DA DODIRUJETE ŠTO
MANJI BROJ KNJIGA


Hvala na razumijevanju i poštivanju pravila ponašanja!

Korisni linkovi
- Biogradski portal eBiograd
- eZadar portal
- Grad Biograd
- Grad Zadar
- Gradska knjižnica Zadar
- Hrvatsko knjižničarsko društvo
- Portal narodnih knjižnica Hrvatske
- Radio BnM
- Zavičajni muzej Biograd
- Znanstvena knjižnica Zadar
Šetalište kneza Branimira 52
23210 Biograd na Moru
tel: 023 386 487
fax: 023 386 487
e-mail: gkbnm@zd.t-com.hr

NAJČITANIJE
NE BUDI SE

Liz Lawler rođena je u Chathamu i odrasla u Dublinu. Roman Ne budi se njezin je prvijenac i odmah po objavljivanju postao je prava senzacija među obožavateljima napetih psiholoških trilera. Klasičan zaplet psiholoških romana, stvara vam osjećaj nelagode sa činjenicom koliko je tanka linija između toga da vam ljudi vjeruju na riječ ili ne. U jednom su trenutku svi na vašoj strani, a u drugom ih sumnjičite kao potencijalne krivce. Autorica je uspješno stvorila realnu atmosferu ali i osjećaj da ovu knjigu nećete ispustiti iz ruke dok ju ne pročitate.

NASLJEDSTVO

„… i postali su agresivni, kao da ih je njezina pasivna i možda zbog toga naročito jaka prisutnost dražila. Jedan joj je stavio pištolj u ruku i podignuo ga tako da joj je otvor cijevi bio uperen u glavu, šapnuo joj je čak, „Pucaj!“? Kad je performans završio, kad je sat otkucao, kad se pomaknula, konačno, koraknula prema publici, ustuknuli su od straha i gnušanja: „Nisu me mogli podnijeti zbog onoga što su mi učinili.“

Ovaj je roman u Norveškoj postao bestseler, između ostalog i zato što su čitatelji prepoznali autoričinu obitelj u priči o unutar obiteljskoj destrukciji, odnosno pročitali Nasljedstvo kao prikrivenu autobiografju Vigdis Hjorth. Njezina sestra Helga Hjorth bila je toliko uvrijeđena Nasljedstvom da je napisala vlastiti roman Fri vilje koji je također postao bestseler.
Vigdis Hjorth norveška je spisateljica rođena 1959. godine u Oslu. Studirala je filozofiju, književnost i političke znanosti. Autorica je dvadeset romana za djecu i odrasle. Hjorth piše izvanrednu prozu: u dugim odlomcima unutarnjeg dijaloga prizivaju se sjećanja glavne junakinje koja je vode do suočavanja s očevom smrću i obiteljskim užasom koji ju je godinama držao u izolaciji.

NEMOGUĆA DJEVOJKA


Američka spisateljica Anne Tyler, dobitnica Pulitzerove nagrade, u svojoj razigranoj romanesknoj preradi čuvene komedije Ukroćena goropadnica postavlja pitanje bi li se suvremena žena ikad žrtvovala kao Shakespeareova Kate. Odgovor iznenađuje, baš kao i njezina Kate.

Povodom četiristote obljetnice Shakespearova rođenja pokrenut je Hogarth Shakespeare projekt, u sklopu kojeg renomirani svjetski autor uzimaju sebi za zadatak premjestiti neko od njegovih kultnih djela u moderno doba, upravo onako kako je i on to svojedobno radio. Lajtmotiv gotovo svake Shakespearove drame je bila poznata fabula na novi način. U sklopu tog projekta već su objavljeni naslovi Macbeth Jo Nesboa i Vražji okot Margaret Atwood.

© 2010.-2020. GRADSKA KNJIŽNICA BIOGRAD NA MORU / Politika privatnosti / dizajn i razvoj: KALELARGA.NET